
Star Wars: Rebellion - Regizor de v-ați ascunselea prin Imperiul Galactic
Star Wars: Rebelion te invită să experimentezi Războiul Civil dintre Imperiul Galactic și Alianța Rebelă printr-o confruntare de proporții unde tu însuți creionezi scenariul și nu George Lucas, o confruntare plină de momente culminante și de răsturnări de situație. Fiecare tabără are alt as în mânecă, de vreme ce obiectivele sunt diferite, însă ambele încearcă să câștige loialitatea celor 32 de sisteme planetare, pentru a le alătura cauzei proprii.
PL♟️Y
Număr de jucători: 2-4
Durata jocului: 180-240 minute
Complexitate: 3.68/5.00
Mecanici de joc: Control teritorial, Gestionarea cărților, Puteri variate, Zaruri
Extensii: Star Wars: Rebellion - Rise of the Empire [2017]

ST💭RY
Cu mult timp în urmă, într-o galaxie foarte, foarte îndepărtată... Luke Skywalker pare să fi intrat în pământ. Portretizând figura pivotală a Rebeliunii de-a lungul timpului, cel veșnic împins spre aventură, eroul gata să dea piept cu feluritele încercări și opresiuni impuse de Imperiu și revenind după fiecare victorie cu o binefacere pentru comunitate, lasă forțele Rebeliunii debusolate și dispersate prin dispariția sa.
În absența lui, sinistrul Ordin Întâi a luat naștere din cenușa Imperiului. Fiind condus de întunecatul împărat Palpatine și avându-i ca mâini drepte pe Darth Vader și Marele Moff Wilhuff Tarkin, nu se va opri până când Skywalker, ultimul Jedi, nu va fi găsit și ucis. De cealaltă parte a baricadei, cu ajutorul Republicii, prințesa Leia Organa conduce ultima suflare a Rezistenței, fiind sprijinită de generalul Rieekan, Mon Mothma și Jan Dodonna. În disperarea ei de a-și găsi fratele, de a-i salva viața și de a stârpi planul diabolic al Ordinului, călătorește cu viteza gândului prin toată galaxia, eliberând planetă după planetă de subjugarea Imperiului și câștigând în același timp numeroși partizani cauzei sale de a restabili pacea, bunăstarea și dreptatea în cadrul galaxiei. Pe parcursul acestei grăbite călătorii, a avut parte de niște bucurii nespuse, și anume să-i întâlnească pe neînfricații Han Solo și Chewbacca, pe dibaciul Lando Calrissian și pe înțeleptul Obi-Wan Kenobi, care să o ajute în lupta crâncenă cu înspăimântătoarele Stele ale Morții. Tocmai ce a aflat că s-ar găsi un indiciu important despre ascunzătoarea lui Luke undeva pe Jakku, unde se îndreaptă cu toată discreția, dar...poate fi vorba de discreție când ai un Wookiee de doi metri la bord?
Va reuși oare flota Rebeliunii să-și păstreze baza secretă și să-l găsească pe Luke înaintea crudului Darth Vader? Ce soartă va avea galaxia?
Fie ca Forța să fie cu tine!

SH🧭RT
Ca un adevărat joc de război ce se respectă, Star Wars: Rebellion presupune timp investit. Mult timp - în partidele mai echilibrate, în care ambii jucători/ambele echipe se contracarează inteligent, poate ajunge și până la 5 ore de joc. Dar, în ciuda acestui aspect, este singurul joc de război pe care l-am jucat și care nu m-a lăsat cu senzația de timp pierdut. Și asta pentru că mai mult decât jocul de război în sine, o mare parte din joc te fascinează prin modul prin care rescrii scenarii din universul cinematic al Star Wars sau pur și simplu generezi, amesteci și scrii scenarii complet noi!
Dacă ești un împătimit al sagăi, vei fi absolut fascinat de latura asta cinematică a jocului și te vei surprinde pierzând timp și aruncând replici din filme, altfel vei fi concentrat doar pe latura conflictuală. Nu l-am jucat niciodată în 4, pentru că sunt de părere că cea mai bună experiență de joc o guști în 2 jucători. Dacă joci cu Imperiul, vei avea o puzderie de trupe puternice și stând la cârma Imperiului te vei simți ca o felină de rasă care cotrobăie prin toate ungherele să înșface șoarecele terifiat. De partea cealaltă, la cârma Rezistenței, ai tot timpul spaima-n spate, nu știi în ce colțișor nebănuit să-ți ascunzi baza și apoi să lansezi fel și fel de momeli care să distragă atenția și să nu lase să se audă cum înghiți în sec atunci când pisica dă târcoale pe planetele învecinate.
Generarea trupelor se face prin câștigul loialității planetelor și liderii interesanți apar pe parcurs, dar de departe partea cea mai interesantă și mai provocatoare a jocului este să găsești echilibrul între a juca diverse misiuni prin cărți și a trimite liderii aferenți lor și între a păstra liderii potriviți la vatră pentru a te putea opune misiunilor surpriză ale oponentului. Componentele sunt absolut ireproșabile, grafica și ilustrațiile sunt foarte bine implementate, placa de joc uriașă ajută mult la senzația de "Unde să m-ascund?" versus "Ahh, pun eu mâna pe tine!", singurul lucru care nu mă încântă și care cred că trage cel mai mult de timp este rezolvarea luptelor, pentru că implică multiple aruncări cu zaruri și cărți care strică foarte des planuri foarte bine gândite. Dar în fond, socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, așa ca experiența ar fi incompletă fără aspectul acesta. Una peste alta, deși costă destul de mult, merită toți banii din punctul meu de vedere, pentru că fiecare joc este epic, scenariile create se imprimă adânc în memorie, iar la finalul celor câteva ore de joc, vei avea o așa bucurie a victoriei sau o așa decepție a înfrângerii cum rar mai întâlnești la alte jocuri.